Fagforeningerne er arbejderklassens vigtigste grundorganisering. Hvordan ser de ud i dag og hvad har reformismen og fagtoppen betyder for det kæmpe udsalg af rettigheder, der er sket de sidste årtier. Det behandles her sammen med de træk vi ser i dag på at en klassekampslinje bygges op nedefra.
Socialdemokratiets gamle drøm om at forvandle arbejderklassen til medejere og aktieejere med økonomisk demokrati i sin oprindelige og nye form tages op. Ligesom som spørgsmål som statens klassekarakter som fælles kapitalist overfor ideer om kooperative virksomheder og internettet som stående udenfor den kapitalistiske økonomi.
Komintern er nok et af de mest udskældte kapitler i arbejderklassens kamp for revolution og socialisme i det borgerlige mediebillede. I år er det 100 år siden Den Tredje, den Kommunistiske Internationale blev stiftet. I den anledning bringes artikler fra ml-partier, der belyser Den Kommunistiske Internationales betydning for arbejderklassens kamp for revolution i henholdsvis i Latinamerika og i den arabiske verden. Det er sider af Kominterns historie, der ikke tidligere har været beskrevet på dansk, og som giver historisk viden og et bagtæppe for dagens aktuelle klassekampe på disse kontinenter.
Vore dages internationale marxist-leninistiske organisering, CIPOML, så dagens lys for 25 år, og opfordring fra dens stiftelsesdokument ”Quito-erklæringen” er også i dag fuldt gældende og aktuelt.